Executive (Interim) Management, Strategic & Commercial consultancy

Business Improvement & Change Management

 

Competenties/ eigenschappen:

Hands-on instelling (van strategie naar executie), no-nonsense mentaliteit, sales driven, klant– en servicegericht (in– en extern), communicatie, ambitieus, leiderschap, delegeren, helicopterview, samenwerken, analyserend en organiserend vermogen, visie en ondernemerschap.

 

Ziet enorme uitdaging om organisaties in een bepaalde transitiefase verder te ondersteunen teneinde het verkoopproces en alle overige bedrijfsprocessen te optimaliseren en hiermee de kwaliteit, omzet en winst te verhogen. Specifieke kennis en ervaring om organisaties verder te professionaliseren, van product– naar marktgericht verkopen (solution selling) waarbij focus op de operatie, innovatie, duurzaamheid en business development.

 

‘Digital savvy’ en het slim gebruiken van digitale mogelijkheden waarbij met medewerkers, partners en (toe)leveranciers wordt samengewerkt in de keten met als doel om uiteindelijk een hoogwaardige "end delivery" met een sublieme service bij de eindklant te kunnen leveren.

 

Advisering vanuit strategisch perspectief waarbij tevens de commerciële– en operationele implementatie (hands-on executie) tot mijn kerncompetenties behoort.

 

Advies op maat!

Interesse in een afspraak en/of mijn volledige profiel? 

 

Wie is Joris van den Enden?

 

Een proactieve, "hands-on" en goed georganiseerde people manager met een sterke commerciële focus, drive en ondernemerschap. Zelfgemotiveerd, initiatiefrijk van aard en met het vermogen om strategisch te denken en operationeel uit te voeren. Algemene managementervaring (senior niveau).

 

Ervaren manager met een economische en commerciële achtergrond. Weet een bedrijfsstrategie te ontwikkelen en te vertalen in acties en resultaten. Veel ervaring opgedaan met verandermanagement in organisaties met een complexe context. In staat om op korte termijn meer productieve en kosteneffectieve manieren van werken te identificeren en implementeren en hierdoor de bedrijfsprestaties continu te verbeteren.

 

Resultaat-, winstgevendheid- en groeigericht met een sterk ontwikkeld begrip van budgetten en kengetallen. Ontwikkelen van bedrijfsplannen ter ondersteuning van de strategie en doelstellingen van de organisatie. Implementeren van strategie, sales & marketing, (new)business development initiatieven en key account management in het dagelijkse operationele proces.

 

Grondige ondernemersgeest met het vermogen om een ​​bedrijf op te bouwen en een proactieve en vastberaden cultuur te creëren. Ervaring met werken in kleine en middelgrote ondernemingen (familiebedrijven en MKB) als ook in grotere (internationale) organisaties/ multinationals met zowel lokale als wereldwijde belanghebbenden, die moeten worden beheerd.

 

Multi-site en multi-key account operations vaardigheden. Vertrouwd met dashboardstandaarden (Balanced Score Card, SLA's, KPi's) en PDCA cyclus voor het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van processen, producten, mensen en diensten om productievere en kosteneffectievere manieren van werken te identificeren en te implementeren. EH&S, ACE kwalificaties en P&L verantwoordelijkheid.

 

Ervaring met zowel eindgebruikersmarkten en distributiemarkten. Gespecialiseerd in (integrated) security, fire & safety oplossingen, elektrische-, industriële en automatiseringsproducten, facility management en veiligheids- en bewakingsdiensten waarbij het ontwikkelen van SaaS/PaaS verdienmodellen en vernieuwende meldkamer, onderhouds-, service- en bewakingsdiensten met een sterke focus op klantbehoud en recurring revenue.

 

In de markt zetten van zowel "standaardproducten" als "oplossingen op maat". Speciale focus op adviserende verkoop "consultative selling" en tevens ervaring met Data intelligence, Artificial intelligence en Machine Learning technologieën om inzicht te geven aan organisaties teneinde in staat te zijn om gefundeerd en op onderbouwende wijze toekomstige besluiten te kunnen nemen en/of (preventieve) maatregelen te kunnen ondernemen. Neemt volledige verantwoording voor operationele implementatie, van levering tot installatie en service en dit alles geheel volgens de gestelde Service Level Agreements van het bedrijf en/of klant.

 

Joris van den Enden

 

Opleiding:

WO/ RSM Erasmus Universiteit

 

Achtergrond:

Ervaring op senior management-/ directieniveau binnen de zakelijke dienstverlening, industrie, bouw & installatie, MKB en (integrale) beveiligingsdiensten– en techniek.

 

Veelal ervaring opgedaan in diverse posities bij zowel familiebedrijven, middelgrote bedrijven alsmede corporate- en beursgenoteerde ondernemingen, op zowel interim als permanente basis.

 

2016-heden: 

(Interim) Executive Director - diverse opdrachten

• Executive Director | Business Partner, Corporate Business - Sales bij WePrevent www.weprevent.nl

• M&A Consultant, Advisory & Transactions voor een ambitieus en snelgroeiend buy & build platform. www.hcpartners.nl

• Managing Director a.i. bij Acurity NV (Benelux & France) www.acurity.nl

 

2013-2016:

• Managing Director bij Falck Fire Services Netherlands*

• Member of the Board bij Falck Fire Services (Copenhagen, Denmark)

• Member of the Board of Directors bij Falck Netherlands

 

* Falck Fire Services NL is in 2013 opgericht en is binnen 3 jaar tijd uitgebouwd van scratch naar scale-up organisatie tot uiteindelijk een geheel volwassen, professionele en sterk winstgevende, gecertificeerde dienstverlenende organisatie. Dit met activiteiten op gebied van levering van totale outsourcing van de bedrijfsbrandweer- en BHV organisatie(s) bij hoog risico bedrijven (o.a. petrochemie, nuclear, oil & gas, luchthavens en automotive industrie).

 

Binnen 3 jaar, van 2013 tot 2016 een personele groei bereikt van 0 naar 56 fte met realisatie van sterk omzetniveau (> EUR. 10 mio), langdurige contracten met een hoge recurring revenue en sterke winstgevendheid (EBITDA, double digit).


De gehele organisatie binnen 1 jaar volledig ISO9001, ISO14001, OHSAS18001 en VCA Petrochemie gecertificeerd, waarna er in 2016 een succesvolle integratie binnen de Nederlandse moederorganisatie van Falck A/S (Denmark) heeft plaatsgevonden volledig compliant met gestelde wet- en regelgeving, specifieke klanteisen en responstijden/ SLA's.

 

2010-2013:

• Managing Director, Fencing & Perimeter Security (Organizational Restructuring) bij Hexta Hekwerk & Terreinbeveiliging

• Managing Director, Secuweb (onderdeel Hexta Hekwerk & Terreinbeveiliging)

- Revenue: EUR. 16 mio, Span of control: 60 fte

 

2007-2010:

• Commercial Director (CCO) bij Heras Nederland (onderdeel CRH plc.)

• Member Board of Management, Heras Nederland

- Revenue: EUR. 65 mio, Span of control: 250 fte

 

2000-2007:

• Group Business Development Director bij Chubb Fire & Security*

• Member Board of Management, Chubb Fire & Security*

• Regional Director bij Chubb Fire & Security*

- Revenue: EUR. 23 mio, Span of control: 110 fte

• Sales & Marketing Manager bij Chubb Fire & Security*

 

* Chubb Fire & Security onderdeel van Carrier Global Corporation is per 27 juli 2021 verkocht aan APi Group Corporation (NYSE: APG)

2000: 

Alle werkmaatschappijen en aandelen Van den Enden Groep zijn in dit jaar verkocht aan Chubb Fire & Security (chubbfiresecurity.com)

In 2006 zijn de werkmaatschappijen Van den Enden  Bewaking BV en Van den Enden Facilitair Beheer & Receptiediensten BV verkocht aan Securitas (securitas.com)


1992-2000:

• Head of Projects & Key Accounts bij Van den Enden Groep*

• (Senior) consultant/ Account Manager bij Van den Enden Groep*

 

*Van den Enden Groep, opgericht in 1976 heeft zich ontwikkeld tot een professioneel landelijk werkend beveiligingsbedrijf met activiteiten in de Benelux op gebied van advisering en levering van integrale (technische) beveiligingstechniek en services met een eigen PAC-geregistreerde meldkamer en service-, onderhouds- en bewakingsdienst (24/7), volledig in eigen beheer en "met oog voor de klant" gegroeid naar een omvang van > 250 fte.

De Van den Enden Groep was werkend vanuit verschillende werkmaatschappijen, waaronder: Van den Enden Beveiliging B.V., Van den Enden Bewaking B.V., Van den Enden Meldkamer B.V. en Van den Enden Facilitair Beheer & Receptiediensten B.V.

In 2000 zijn alle aandelen verkocht aan Chubb Fire & Security.